Šarčević obelodanio ko će nabavljati maske za decu u školama

Autor:

Vesti

11.08.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će roditelji obezbeđivati maske svojoj deci, ali i će škole morati da nabave određene rezervne količine.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

- Već sam poslao uput Ministarstvu državne uprave i svim lokalnim samoupravama, da se sete da su one odgovorne kada su u pitanju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, jer oni plaćaju materijalne troškove. To su pismo već dobili da obezbede sve što je bilo preporučeno - rekao je ministar odgovarajući na pitanje ko će obezbeđivati maske.

Napomenuo je da je Ministarstvo prosvete nadležno za to na republičkom nivou za učeničke i studentske domove odnosno za studente i institute.

Zamenica v.d. direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević kaže da je zadovoljavajuće i da se koristi u školi pamučna maska koja može da se pere i pegla, ali i da se maske tako nose da pokrivaju nos, usta i bradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading