Zorana Mihajlović besna na urednika jutarnjeg programa: Poređenje žena sa kravama je neprimereno, neprofesionalno i uvredljivo

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

09.08.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas prilog u jutarnjem programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom u kojem se pravi paralela između trudnoće žena i oplodnje krava, kao krajnje neprimeren i uvredljiv.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

- Bez namere da komentarišem proces osemenjavanja krava što je i bila tema ovog TV priloga, u šta se ne razumem, ne mogu, a da kao žena ne osudim analogiju koju je autor ovog priloga napravio sa trudnoćom i reprodukcijom kod žena. Neprimereno, neprofesionalno, uvredljivo i praćeno neznanjem o humanoj medicini i ženskom telu - rekla je Mihajlovićeva, a saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je navela da svi učesnici u javnom životu, a posebno oni koji imaju prostor u medijima sa nacionalnom frekvencijom, moraju da budu svesni odgovornosti svojih reči i poruka koje šalju, posebno u vremenu borbe da se položaj žena u našem društvu poboljša.

 


- U vremenu kada se borimo i da edukujemo građane i građanke o rodnoj ravnopravnosti, potrebi da poštujemo jedni druge, ali i o važnosti podizanja nataliteta, pojave se ovakvi slučajevi koji lekare, ginekologe upućuju na Veterinarski fakultet da se poduče kako da efikasnije obavljaju posao za koji se godinama predano školuju, a žene porede sa kravama - rekla je Mihajlovićeva.

Podvukla je da je to uvredljivo i ponižavajuće za sve žene koje žele, a nije im lako da postanu majke i koje se sa svojim partnerima bore za potomstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading