Ljigavci ukrali novac za lečenje bolesnog dečaka! Čačani pobesneli: Baraba neka zahvali policiji što i dalje ima ruku koju je zavukao u kutiju!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

06.08.2020

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran N. i Nenad K. snimljeni su prekjuče ispred restorana brze hrane u Čačku kako kradu pare iz kutije namenjene za lečenje malog Miloša Zarića (2), obolelog od cerebralne paralize!

RepublikaFoto: printscreen/tiktok
Kamera snimila krađu novca za lečenje deteta

Kad se snimak krađe raširio društvenim mrežama, ogorčeni Čačani su prepoznali kradljivce i pokušali da ih prebiju, ali Gorana i Nenada je spasla policija!

Otac u šoku

Beskrupulozna krađa iz kutije dogodila se u centru Čačka, ispred kioska čiji se vlasnik redovno odaziva na humanitarne akcije ove vrste. Na snimku se vide dvojica muškaraca kako prilaze kiosku, smeju se i zagovaraju radnicu ispred pulta, a jedan od njih za to vreme gura ruku u kutiju, vadi novac i stavlja ga u džep.

Bojan Zarić, otac bolesnog dečaka, čim je saznao šta se desilo, otišao je u policiju da prijavi krađu.

- Međutim, u policijskoj stanici sam saznao da je to već neko prijavio pre mene. Ne zna se tačno koliko su novca odneli... Dok sam gledao snimak krađe, ostao sam bez teksta! Pljunuli su u lice svim onim ljudima koji su od svojih usta odvojili da bi pomogli mom detetu, ali i drugoj deci koja na taj način traže spas - ispričao je Bojan.

 

 

On i njegova supruga Slavica ogorčeni su zbog krađe i strahuju da će ljudi zbog ovih drskih lopova prestati da stavljuju novac u humanitarne kutije.

Snimak krađe se brzinom svetlosti raširio među Čačanima, kao i gnev prema dvojici bahatih lopova. Najpre su im pretili na društvenim mrežama, a neki su pokušali i da im pokucaju na vrata i da ih lično nauče pameti.

- Čim sam video snimak, obojicu sam ih prepoznao, znam i gde stanuju. Pozvao sam dvojicu drugara da odemo i da im "objasnimo" da svaki dinar moraju da vrate. Seli smo u auto i krenuli na brdo gde je kuća ovog što je zavukao ruku u kutiju. Ispred njegove kuće bio je neki muškarac koji mu je pretio, dok se lopov pravdao iza zaključane kapije, kunući se da je snimak podmetnut i montiran - priča ovaj Čačanin, koji iz razumljivih razloga nije želeo da mu ime bude objavljeno.

Foto: Budi human
Miloš Zarić

Kako je dalje rekao, dogovorio se sa drugovima da autom naprave jedan krug oko naselja dok se ne skloni onaj muškarac koji je već grdio lopova.

- Prosto, nismo hteli svedoke... Međutim, kad smo napravili krug autom i vratili se do kuće lopova, tamo smo zatekli patrolu policije. Ta baraba njima treba da zahvali što danas ima onu desnu ruku koju je spustio u kutiju! Duša me boli jer znam koliko se Bojan i Slavica muče da skupe novac za Miloševe terapije - kazao je ljutiti Čačanin.

Serija krađa humanitarne pomoći

* 27. jul 2020. - Kutija za prikupljanje novčane pomoći za lečenje male Sofije Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, ukradena je iz jednog kafića u Lazarevcu. Pre toga, humanitarne kutije sa novcem za pomoć ovoj devojčici opljačkane su još dva puta.
* 14. jul 2020. - Ukraden novac iz kutije sa novcem koji je humanitarka i invalid Marina Adamović prikupila za lečenje bolesnih mališana. Pljačka se dogodila u Obrenovićevoj ulici u Nišu, ispred takozavane Banke dobročinstva, gde Nišlije daju humanitarne priloge. Lopov (19) je ubrzo uhapšen. Marina je ispričala za Informer da je i ranije bila na meti kradljivaca.
* 10. mart 2020. - Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je lopove koji su krajem februara ukrali kutiju sa humanitarnom pomoći za lečenje dvogodišnjeg Stefana Goncina iz Rume, koji se bori protiv retke bolesti - tuberoskleroze mozga.

Krivična prijava

Izvor iz istrage kaže da je kradljivac priznao da je uzeo pare iz humanitarne kutije, ali se pravdao da je bio pijan i da je hteo da se našali. Navodno, pozvao je oca bolesnog dečaka i hteo je da mu lično vrati novac, ali Bojan nije hteo da ga vidi.

Kradljivac se kleo da je u kutiji bilo samo 300 dinara (?!?) i da će te pare vratiti u kutiju.
Prema saopštenju iz Policijske uprave u Čačku, Osnovno tužilaštvo će protiv lopova podneti krivičnu prijavu za krađu u redovnom postupku, što znači da će se braniti sa slobode. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading