STARICA POBEDILA KORONU: Nakon više od tri nedelje, pacijentkinja (84) iz Štark arene puštena na kućno lečenje!

Autor: Informer

Vesti

06.08.2020

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kardiolog doktor Predrag Bogdanović iz privremene bolnice Štark arena rekao je da je trenutna situacija u toj bolnici stabilna i da se na lečenju nalaze 32 pacijenta.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Privremena bolnica u Štark areni

- Svi pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, stabilni, primaju odgovarajuću terapiju - rekao je Bogdanović.

On je naveo da najveći broj pacijenata ima od 30 do 55 godina. Najmladji pacijent imao je 18. godina, dok je najstariji pacijent imao 85 godina.

- Juče smo jednu baku koja je 1936. godište posle 25 dana uspešnog lečenja otpustili i ona je otišla za Čajetinu - rekao je Bogdanović za jutarnji program RTS-a.

U toj bolnici leče se pacijenti srednje i srednje teške kliničke slike i, kako je kazao, ona je potpuno osposobljena za njihovo lečenje.

- Naši pacijenti primaju terapiju po protokolu kao i u ostalim bolnicama. Imamo mogućnost da im damo i kiseoničnu terapiju, imamo oko 220 kiseoničnih mesta - naveo je.

Bogdanović je kazao i da dnevno mogu da obrade oko 30 pacijenata - laboratorijski i snimanje rendgenom.

Prema njegovim rečima, ta privremena bolnica će, najverovatnije, ostati i dalje u funkciji i primati pacijente s obzirom da ima naznaka da su neke druge kovid bolnice pred zatvaranjem i da će ti pacijenti preći kod njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading