Kada je Adrijana ušla u ordinaciju lekari nisu mogli da veruju šta joj se dogodilo: 130 malih zlotvora napalo je njenu ruku

Autor: Blic, Republika

Vesti

30.07.2020

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrijana Srećković iz Ljiga pamtiće zauvek berbu šljiva iz Ljiga tokom koje joj se, za samo nekoliko sati provedinih u voćnjaku, za ruke zakačilo više od 130 krpelja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Nakon što smo se vratili kući primetila sam tačkice po koži, i shvatila da su u pitanju krpelji. Sama sam ih izvadila preko 20, a onda sam otišla kod lekara. Doktorka je izvadila čak njih 103 i rekla je da nije imala sličan slučaj i da je najveći broj krpelja koji je izvadila do sad bio tridesetak, a kod mene se susrela sa tri puta većim brojim - rekla je Andrijana Srećković, prenosi Blic.

U šljiviku je bila sa porodicom, ali insekti su se u ovolikoj meri zakačili samo za nju. Kroz šalu joj govore da je dobro što je barem u nekoj kategoriji rekorder. Međutim, ona se ne bi složila sa time jer su medicinski radnici u ljiškom Domu zdravlja dva sata morali da saniraju saniraju ubode krpelja.

 

- Kada je došlo vreme da se ranice dezinfikuju jodom, nije bilo moguće da se pogodi svako mesto, pa je doktorka jodom bukvalno namazala cele ruke. Nadam se da će ova situacija proći bez većih posledica, ali u svakom slučaju testiraću se na Lajmsku bolest, kako bih imala mirnu savest - ispričala je Andrijana koja posebnu zahvalnost duguje dežurnoj sestri i lekaru u lokalnom Domu zdravlja, jer su imali strpljenja da svakog krpelja izvade iz njene kože.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

31.07.2020 11:28

Uzas ! Meni bio jedan na stomaku. Precrkla sam od straha dok mi ga nisu iscupali. 130 ? Pakao !