Đilas se totalno pogubio: Prvo medicinarima zadavao dodatni posao protestima, a sada ih brani od Albanaca

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

29.07.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafa optužbama da lekari u Vranju i Leskovcu neće pružiti adekvatnu zaštitu državljanima Srbije koji žive na teritoriji Preševa i Bujanovca nanosi ogromnu štetu u odnosima dva naroda i širi nepoverenje među Albancima u srpske lekare.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Ðilas je u saopštenju naveo da lekari u Srbiji nisu rasisti i ne biraju po nacionalnosti ljude koje leče, te da su oni heroji borbe protiv bolesti.

Zatražio je da se Mustafa izvini svim zdravstvenim radnicima u Srbiji i da pozove svoje sunarodnike da se obrate lekarima, jer samo tako, kaže, možemo pobediti virus koronu, ali i mržnju, podele i ekstremizam koji nas sprečavaju da živimo normalno.


Naveo je da je Mustafa optužbama na račun lekara u Vranju i Leskovcu uvredio sve zdravstvene radnike, koji rizikuju svoj život da bi spasili tuđi.

- Mustafa i njegovi saradnici ovakvim političkim tvrdnjama nanose ogromnu štetu odnosima dva naroda i šire nepoverenje među Albancima u srpske lekare. To može dovesti do toga da se oni ne obrate za medicinsku pomoć na vreme što može imati fatalne posledice - kaže Ðilas.

Smatra da samo ostrašćeni i neodgovorni ljudi u uslovima pandemije mogu insistirati na podelama kojim ugrožavaju zdravlje ljudi.

Navodi da su takve politike jednom dovele do sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
BozaB

29.07.2020 09:57

Sizofrenija na delu. Kako bilo ko normalan moze da radi dve dijametralno suprotne stvari?

Prvoborac

29.07.2020 09:57

Đilas je svojim ponašanjem ugrozio mnogo više interese od njegovih prizemnih želja koje bi tim izjavama ispunjavao.

Drago

29.07.2020 09:59

Kako moze nekoga DJilas da brani od Albanaca kada je on i njegova stranka, kao i njegova TV N1 direktrno finansirana od siptara. Dokle vise to licemerstvo DJilase?

Bojan

29.07.2020 10:03

Ne zna ni sam šta hoće!