OVA MESTA U SRBIJI SU POD SNAŽNIM UDAROM KORONE: Situacija dramatična

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

26.07.2020

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je zabeležen veliki broj novozaraženih pacijenata korona virusom, a osim Beograda, koji je vež duže vreme žarište korona virusa, ističu se, najpre Kragujevac, gde je stopa u poslednjih 24 sata bila i najveća, a potom Novi Sad, kao i Šabac i Kraljevo.

RepublikaFoto: Printscreen
Darija Kisić Tepavčević

Ove podatke iznela je na današnjoj konferenciji dr Darija Kisić Tepavčević.

- Neki drugi pokazatelji ukazuju da imamo mesta za neki blagi optimizam. Poslednjih dana se smanjuje broj osoba čija klinička slika zahteva hosptitalizaciju i primećeno je da se smanjuje ukupan broj pregleda u kovid ambulantama. U poslednjih 24 sata na području Grada Beograda je bilo nešto malo manje od 2.000 pregleda, a prosek u prethodnom periodu je bio 2.700. Beograd jeste i sada naše najveće žarište. U toku današnjeg dana Kragujevac je drugi po broju novozaraženih, a na trećem mestu se nalazi Novi Sad - kazala je dr Darija Kisić Tepavčević i dodala da najveća žarišta predstavljaju gradovi Šabac i Kraljevo.

Najveća stopa oboljevanja je na području grada Kragujevaca u poslednjih 24 sata, napomenula je dr Kisić Tepavčević.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Mijomir Pelemiš

Kada su u pitanju smeštajni kapaciteti u bolnicama Beograda, situacija je mnogo bolja nakon što su reumatološki institut, kao i klinike za dermatovenerologiju i medicinu rada pretvoreni u Kovid bolnice.

Pacijenti iz Beograda više se ne šalju u druge gradove.

- Bilo je pre nekoliko dana problema sa smeštajem bolesnika u Beogradu. Sada je situacija stabilizovana i više nemamo takvih problema da obolele iz Beograda upućujemo u unutrašnjost, čak naprotiv, poslednjih dana smo pacijente iz unutrašnjosti prebacivali u Beograd, kada je to bilo neophodno - rekao je dr Mijomir Pelemiš.

Inače, hospitalizovano je ukupno 4.568 pacijenata.

Na respiratorima se nalazi 169 pacijenata, a do sada je preminulo 534 osobe, od toga 8 u poslednjih 24 sata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Darko

26.07.2020 18:28

Naš narod je neoprezan. A opozicija ga gura u provaliju savetima da ne nose maske.

Darko

28.07.2020 10:38

Strategija u čitavom svetu je ista i bazira se na dobro poznatim preventivnim merama - nošenje maski, držanje fizičke distance i pranje ruku. Nema drugog leka.