UPOZORENJE METEOROLOGA! Kreće nevreme ka Srbiji, za vikend katastrofa, a onda nam sledi tropski talas

Autor: Novosti, Republika

Vesti

24.07.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U drugom delu noći i sutra ujutro intenziviranje grmljavinskih procesa očekuje se u Vojvodini, a tokom dana ponovo i u ostalim krajevima uz pojavu grada i količinu padavina veću od 20 milimetara za kratak vremenski period", najavio je RHMZ.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

Đorđe Đurić objasnio je i kakvo nas vreme očekuje sutra i prekosutra, kao i kada nam stiže pravo leto. Tokom vikenda centar ciklona premeštaće se preko severa Srbije. U subotu tokom dana oblačni sistem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatiće i ostatak Srbije, pa se poslepodne i uveče obilnije padavine očekuju južnije od Save i Dunava. Biće uslova i za grmljavinske nepogode, grad i olujni vetar.

Maksimalna temperatura u subotu od 24 stepena, na severu do 32 stepena na jugoistoku Srbije, a u Beogradu nakon jutarnjih 20, tokom dana 28 stepena. U nedelju ujutro oblačnije, ponegde sa sumaglicom i slabom kišom. Tokom dana dosta sunčanih, ali i oblačnih intervala. Na zapadu i jugozapadu poslepodne ponegde pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30 stepeni.

 

 

 

Inače, zbog položaja centra ciklona iznad Srbije, vetar će tokom vikenda biti veoma slab, pa se usled formiranja snažnih kumuloninbusa, upravo zbog slabih visinskih strujanje očekuje veoma sporo premeštanje tih snažnih grmljavinskih oblaka, pa se na pojedinim lokacijama u veoma kratkom vremenskom intervalu očekuju veoma obilne padavine.

Ponegde se očekuju lokalne poplave, ali ne zbog izlivanja rečnih tokova, već zbog nemogućnosti da odvodni sistemi prihvate veću količinu padavina u kratkom vremenskm intervalu.

U ponedeljak sunčano i toplo, povremeno uz umerenu oblačnost, a maksimalna temperatura u većini predela oko 30 stepeni. Od utorka sunčano i tropski toplo, a u čevrtak maksimalna temperatura od 32 do 36 stepeni.

U petak i subotu malo svežije, temperatura u padu za 5 do 7 stepeni.

Potom nas očekuje novi tropski talas.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading