Uzeo od države 6,4 miliona dinara, a pljuje Vučića i vlast: Jeremićev potrčko je pravi LICEMER!

Autor: S. A.

Vesti

24.07.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića dramski pisac Siniša Kovačević gadljiv je na vlast, ali ne i na pare iz budžeta. Čovek koji ne bira reči kada su Aleksandar Vučić i drugi državni funkcioneri u pitanju uzeće od Narodnog pozorišta 6,4 miliona dinara za predstavu "Godine vrana".

RepublikaFoto: youtube.com/ RTV Marš HD Valjevo
Siniša Kovačević

Podsetimo, Narodno pozorište se finansira iz budžeta, pa je osnovno pitanje kakva je to diktatura u kojoj ljuti opozicionar oštrog jezika dobija državne pare. Samo za honorare reditelju i piscu (Kovačević je odlučio da igra obe "uloge") namenjena su dva miliona dinara.

Niko ne spori veličinu njegovog dramskog dela, ali bi se od takvog čoveka ipak očekivalo više doslednosti, koju nije pokazao ni kada je najavljena podela 100 evra svim građanima i kada takođe nije bio gadljiv na "Vučićeve" pare.

DEJAN VUK STANKOVIĆ: U DIKTATURAMA OPOZICIJA NE DOBIJA PARE, VEĆ IDE U ZATVOR

Zanimljivo jeste i da se Kovačević posle gotovo dve decenije vraća da radi predstavu u Narodnom pozorištu (i to za pozamašan budžet), baš u vreme "mraka, beznađa i totalitarizma", kako današnju Srbiju ocenjuje u medijima i na društvenim mrežama. Na pozive novinara da prokomentariše povratak, Jeremićeva desna ruka u stranci ostao je nem.

 

Ovako je govorio Siniša Kovačević

- Zamisli, jednog dana ti dete živi u ulici Aleksandra Vulina. Na bulevaru Ane Brnabić. Na trgu Aleksandra Vučića. Je*ote, koji košmar...

- Prvo se sprdao sa KOVID, onda ga je preuveličao, pa ga je, kad je virus bio najjači, zbog izbora, proglasio pobeđenim, sad ga kad virus luduje, ignoriše. Pune bolnice, on se pravi blesav. Nema testova, lekova ni plana. Ima samo klovnova u kriznom štabu. Nek je on nama pobedio, je*o virus.

RepublikaFoto: twitter.com/Siniša Kovačević
Siniša Kovačević

- Razmere KOVID katastrofe znaćemo za desetak dana, kada na zaražene na protestima dodaju i sve mrtve koje sada kriju. Ta ogromna groblja, sa humkama bez cveća, neće biti tu zbog izbora, već zbog protesta. Naravno da ćemo umirati jer smo se suprotstavili A. V. i teroru. Uostalom, tako i treba.

- Vučić ide u košarkaške trenere. Spavate li mirno, Željko Obradoviću, Kokoškove, Đorđeviću... Rešen problem selektora reprezentacije na duže staze... A nakon toga, FDU i gluma.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je Kovačevićev potez dokaz njegovog licemerja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

- Gospodin Kovačević je demantovao samog sebe činjenicom da je njegova drama prihvaćena na konkursu jer tamo gde postoji ono što se naziva diktatura koja ima totalitarne elemente postoji sveopšta kontrola. U takvim sistemima kritičari režima ne samo da ne dobijaju mogućnost da rade kao umetnici već bivaju hapšeni i proganjani, a dotični je dobio sasvim pristojnu platu za posao, a možda je čak i preplaćen. To je dokaz da je Srbija demokratska zemlja - kaže Stanković za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading