Vreli ples doktorke ispade koban - SLEDI JOJ DISCIPLINSKA?

Autor: Srbijadanas, Republika

Vesti

23.07.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dom zdravlja u Nišu pokrenuće disciplinski postupak protiv svoje lekarke Tomislave P. koja je Srbiju digla na noge snimkom na kojem se vidi kako oskudno odevena u ordinaciji u kojoj radi, pleše uz muziku.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Doktorka Tomislava

Kako saznajemo, ona bi mogla da prođe sa najblažom sankcijom s obzirom na to da joj je ovo prvi prekršaj za dvadesetak godina koliko radi na odeljenju fizikalne medicine ove zdravstvene ustanove.

- Jasno je da ovo ne može da prođe tek tako, jer je doktorica prekršila etički kodeks koji nas sve obavezuje na dostojanstveno ponašanje pa i Kolektivni ugovor. Takođe, svojim ponašanjem je narušila ugled Doma zdravlja koji se u ovim teškim vremenima svakodnevno nosi sa izazovima zbrinjavanja velikog broja ljudi obolelih od korona virusa. Protiv nje će biti pokrenut disciplinski postupak, ne može da bude otpuštena, jer ranije nije imala prekršaje, ali će dobiti upozorenje pred otkaz ugovora o radu – objašnjavaju sagovornici iz Doma zdravlja.

 

 

Komentar nesvakidašnjeg postupka niške lekarke nije dobijen od Lekarske komore za jugoistočnu Srbiju gde je rečeno da oni nisu obavešteni o ovom događaju.

- Ne znamo ništa o tome, obratite se našoj centrali – kazali su u ovom udruženju zdravstvenih radnika.

Doktorka Tomislava je sinoć kazala da se nalazi na poslu zbog čega ne može da govori za medije. Obećala je da će se oglasiti čim završi ali to nije učinila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Paja

23.07.2020 17:09

Ja bih svaki dan isao na preglede kada bi me doktorke ovako docekivale, a ne vecito namrgodjene muka im sto su zivi.