UNICEF SRBIJA SE OGRADIO O DUA LIPINE REČI: "Stavovi koje iznosi su njeni, UNICEF ih ne deli i ne podržava"

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

21.07.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Dua Lipa (24), negodovala je zato što Apple u svojoj aplikaciji Apple Maps pokazuje da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

RepublikaFoto: instagram.com/dualipa/
Dua Lipa

Ona je objavila i fotografiju "velike Albanije", što je pokrenulo buru u regionu. Dua se predstavljala kao ambasador UNICEF-a, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog UNICEF-a, ova organizacija se oglasila povodom pevačicinih objava.

Iz UNICEF-a Srbija istakli su da Dua nije njihov ambasador i da oni "ne podržavaju stavove koje ona iznosi".

- Dragi prijatelji, hvala što ste ukazali na post pevačice Due Lipe. Želimo da vas obavestimo da Dua Lipa nije UNICEF ambasador i njene izjave nisu izjave u ime UNICEFA-a. Kao i mnogi drugi, ona je podržala naš rad za decu, na čemu smo zahvalni. Stavovi koje iznosi su njeni, a UNICEF ih ne podržava - piše u saopštenju.

RepublikaFoto: twitter.com/DuaLipa/screenshot
Sporni tvit

Međutim, glavna stranica UNICEF-a, koja na Instagramu ima 6 miliona pratilaca, a na Tviteru 8,3 miliona, do sada je ostala nema na Duine objave.

Podsetimo, Dua je u avgustu 2019. godine bila jedna od zvezda "Sunny Hill" festivala u Prištini. Nije krila sreću što je tamo, a serijom poteza pridobila je tamošnju publiku.

Foto: instagram.com/unicefsrbija
Foto: Ilustracija

Naime, Dua je prvo pokazala dvoglavog orla, što simbolizuje "veliku Albaniju", što je oduševilo njene fanove u Prištini, ali razljutilo mnoge druge.

Nakon toga, ogrnula je zastavu Albanije i zaigrala šotu, ples koji je popularan među kosovskim Albancima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading