Novi simptom KOVID-19 zabrinjava! Korona oštećuje nervni sistem

Autor:

Vesti

20.07.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju koji su ispitivali obolele od KOVID-19, došli su do šokantnih rezultata jer su otkrili pojavu koja se javlja pre manifestacije bilo kakvih telesnih simptoma.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Prema rezultatima istraživanja, pored gubitka mirisa i ukusa, sada postoje još dve pojave koje ukazuju na prisustvo koronavirusa.

U ovom istraživanju učestvovalo je 114 pacijenata sa simptomima bolesti, a rezultati su pokazali da su čak 47,7 posto učesnika pre pojave telesnih simptoma osećali depresiju i jak napad andsioznosi.

Koautor studije, dr. Ahmad Sedat napomenuo je da su znakovi anksioznosti i depresije razumljivo povezani sa simptomima Covid-19 jer virus izgleda napada centralni nervni sistem.

- Neočekivani nalazi o psihičkim tegobama uzrokovanim Covid-19 potencijalno nam mogu reći nešto više o bolesti u budućnosti - istakao je i dodao da je otklonjena svaka sumnja oko toga da korona ozbiljno može da naškodi nervnom sistemu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading