Poboljšava se situacija u Novom Pazaru, sve manji broj prijema

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.07.2020

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Situacija u Novom Pazaru se stabilizuje, imamo manji broj pacijenata u opštoj bolnici, 226, u odnosu na pre desetak dana kada ih je bilo 398", izjavio je danas Mirsad Ðerlek, koordinator opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru.

RepublikaFoto: youtube.com/SANA PRESS
Mirsad Đerlek

- Broj pregleda u kovid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo po 400 ljudi, a juče smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo - rekao je Ðerlek u Jutarnjem programu RTS.

Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.

- Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata - navodi Ðerlek.

- Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu. Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću da kažem da nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad - navodi Ðerlek.

Ističe da građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tok bolesti mnogo zavisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cele Srbije.

- Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mera - apelovao je Ðerlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading