Vanredna situacija u Boru, deo zaraženih bio na raftingu na Tari

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.07.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji grada Bora proglašena je danas vanredna situacija na osnovu predloga Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije i Zavoda za javno zdravlje "Timok", zbog nepovoljne i nesigurne epidemiloške situacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Boru je trenutno 24 osoba pozitivno na kovid-19.

- Situacija u Boru je povoljnija u odnosu na ostala mesta u istočnoj Srbiji, ali smo u obavezi da preventivno delujemo - rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prenosi “Blic”.

On naglašava da je neodgovorno ponašanje pojedinaca dovelo do širenja korona virusa u Boru.

- Najveći broj naših sugrađana koji su pozitivni na kovid-19 su bili na raftingu na Tari i svojim kretanjem u društvu proširili virus. Oko desetak Borana je bilo na tom raftingu, neki od njih rade u ustanovama i odmah su izolovani, ali, nažalost, danas su i njihove porodice pozitivne. Imamo i osobe koje su bile u drugim gradovima, a onda sedeli u restoranima i tako proširili ovaj virus u Boru - rekao je Milikić.

U prethodnom periodu tri pacijenta su izlečena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading