Popio sam NOKAUT od korone, ali sam preživeo! Ispovest bokrserskog šampiona o borbi sa virusom

Autor: SOFIJA AĆIMOVIĆ

Vesti

18.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatko Došljak (36) obarao je redom sve protivnike u bokserskom ringu. Bio je prvak Srbije i Crne Gore u boksu, kapiten BK Crvena zvezda, a sada, umesto u ringu, u bolničkoj postelji pokušava da nokautira koronu. Uspeće mu, po svemu sudeći, mada je borba u jednom trenutku bila na život i smrt.

Zlatko Došljak

Šampion za Srpski telegraf priča da mu u početku nije izgledalo da će biti tako dramatično.

- Prve simptome počeo sam da osećam 29. juna. Već posle nekoliko sati imao sam temperaturu iznad 38. Izolovao sam se u stanu i ostao tu nekoliko dana. Javio sam se u bolnicu Bežanijska kosa, dali su mi antibiotike i vratili me kući pošto nisam imao neke veće simptome. Testirali su me na koronavirus i tri dana kasnije mi javili da sam pozitivan - kaže Zlatko.

Onda su krenuli problemi...

- Ostao sam bez vazduha, jedva sam otišao do Infektivne klinike. Pošto nije bilo mesta u Beogradu, poslali su me u Smederevo, gde sam bio primljen u jako lošem stanju. Kada mi je dodatno pozlilo, prebacili su me u KBC "Dragiša Mišović". Deset dana nisam spavao, nisam mogao da jedem, imao sam grčeve u listovima, glava me je toliko bolela da sam mislio da će se raspući. Tek posle još nekoliko dana, ovde u "Dragiši Mišoviću", mogao sam da spavam. Organizam mi je potpuno iscrpljen, ali polako se oporavljam - opisuje naš sagovornik.

Bilo mi je toliko loše da sam jedva stigao do Infektivne klinike

Ljudi, kaže, moraju da shvate da ova bolest nije obična prehlada.

- Nagledao sam se svakakvih stvari u bolnici, agresivnih pacijenata koje su sestre morale da vezuju. Osećao sam se užasno loše i još sam morao da prisustvujem takvim stvarima - priča Zlatko i dodaje:

- Kada podignem glavu iz postelje vidim ljude u jako teškom stanju. Svi koji ovo čitaju moraju da shvate da je ovo baš, baš ozbiljno. Ipak, trudim se da uprkos ozbiljnoj kliničkoj slici ostanem optimističan.

Izdržao zbog sina

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Naš sagovornik napominje da ga je i u najgorim trenucima najviše držala želja da ponovo zagrli sina.

- Zbog njega nisam padao. Znao sam da moram zbog njega da budem pozitivan i da ozdravim. Srećom, tako je i bilo - kaže bokserski šampion Zlatko Došljak.

Zlatko moli i da pomenemo doktore i medicinske sestre, koje naziva herojima. Među njih ubraja i Vladu Đukića, direktora KBC "Dragiša Mišović":

- Želim da probudim svest kod ljudi da ovo nije obična prehlada, ovo je opasan virus, koji vam tako preokrene stanje da vas jedan dan ima, a sutra već nema.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading