Institut za transfuziju krvi apeluje na građane: Donirajte KRV, zaliha je sve manje!

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Vesti

17.07.2020

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako navode, i posle apela koji je Institut za transfuziju krvi uputio građanima početkom nedelje, situacija se nije promenila, a odziv građana u Institutu i u ekipama na terenu je drastično smanjen, kao i broj ekipa na terenu koje je u ovom trenutku moguće realizovati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Napominju da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi od vitalnog značaja za hitna stanja i vitalno ugrožene pacijente.

Da bi sve potrebe u zdravstvenim ustanovama koje snabdeva Institut bile zadovoljene, u trenutnim okolnostima potrebno je svakog dana obezbediti minimalno 200 jedinica krvi.

Pozivaju se građani da pomognu da prevaziđu krizu u uslovima primene vanrednih mera i da se svakog dana obezbedi dovoljno krvi.

Građani mogu da daju krv svakog radnog dana u Institutu, u ulici Svetog Save 39 od 7 do 19 časova, a subotom od 8 do 15 časova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Takođe, krv se može dati i u Urgentnom centru radnim danima od 10 do 15 časova.

Institut obaveštava građane i da će raditi i tokom narednog vikenda.

Transfuziomobil će u subotu, 18. jula, biti u selu Jabučje kod Lajkovca od 8 do 10.30 časova, a zatim u Lajkovcu, kod pošte, od 11 do 14 časova.

U nedelju, 19. jula, transfuziomobil će biti postavljen u Lazarevcu ispred tržnog centra Stop Shop od 10 do 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading