DR KON UPOZORIO: Sve smo bliže "KRITIČNOJ TAČKI" epidemije, a to je veoma loše! Evo šta to znači

Autor: Republika

Vesti

16.07.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je stanje sa epidemijom korona virusa u Srbiji poprilično alarmantno najbolje svedoče brojke novozaraženih i preminulih osoba u poslednje dve nedelje.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Predrag Kon

Lekari svakodnevno upozoravaju da je zdravstveni sistem prenapregnut, pa čak i pred pucanjem, a dr Predrag Kon je posebno upozorio na jednu brojku.

Kako je pre nekoliko dana istakao dr Kon "stanje će biti posebno epidemiološki loše ukoliko dođe do situacije da imamo jednog obolelog na 1.000 stanovnika", ocenivši da je u Beogradu situacija gora nego što je bila u aprilu.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, u Srbiji imamo 4.858 aktivnih slučajeva korona virusa, još više hospitalizovanih širom države pošto mnogi od njih danima čekaju rezultate testova.

Dakle, prema ovim brojkama Srbija trenutno ima 69,4 zaraženih na 100.000 stanovnika (u junu smo u jednom trenutku imali jednocifrenu brojku), ali bi ta brojka mogla da bude znatno viša već u narednih 48 sati kada stignu rezultati svih testiranih pacijenata.

S obzirom da smo pre samo nedelju dana imali tek nešto više od 3.000 tzv. aktivnih slučajeva, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", jasno je da ćemo ako se nastavi ovako vrtoglavi rast broja zaraženih veoma vrzo dostići granicu od jednog obolelog od korona virusa na 1.000 stanovnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading