PAKLENI ĐENOVSKI CIKLON PRETI SRBIJI! Izdato upozorenje!

Autor: Republika

Vesti

23.10.2017

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji danas i u utorak kišovito, uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, a kiša nas očekuje i narednih dana. Toplije vreme može da se očekuje tek od srede, ali leto nam se više neće vraćati, temperature se podižu samo do prosečnih granica za ovo doba godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za dva dana pašće kiše koliko ne padne za ceo oktobar

Kako kažu meteorolozi, za loše vreme kriv je đenovski ciklon, koji je doneo nagli pad temperature i kišu.

Kiša će padati u celoj Srbiji, posebno u zapadnim krajevima, dok će Vojvodini će kiša biti slaba i povremena, pa se očekuje najmanja količina padavina. U proseku se očekuje oko 20 litara kiše po metru kvadratnom, dok lokalno može pasti i do 60 litara. To je otprilike za dva dana kiše koliko ne padne za ceo oktobar, piše Telegraf.rs.

Tokom 24. i 25. oktobra na Đetinji, Moravici, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, te je moguće izlivanje, a na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi i Peku u umerenom porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Privremeno razvedravanje i prestanak padavina nas očekuju u četvrtak i petak, dok se za vikend vraća oblačno i kišovito vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading