Žvaće g*za GAĆE: Jeremić u strahu od snimka, na kom se vidi kako političari primaju MITO

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

16.07.2020

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emilio Lozoja, bivši šef meksičke naftne kompanije Pemex i finansijer Vuka Jeremića, pristao je da pravosudnim organima preda video snimke koji pokazuju političare kako primaju mito za podršku reformama bivše vlasti u energetici, objavili su mediji u Meksiku.

RepublikaFoto: youtube.com/Minut do 12
Vuk Jeremić

Za sada se samo spekuliše ko bi mogao biti u ovom snimljenom materijalu. Razlog za strah imaju mnogi koji su u to vreme bili deo korupcionaške mreže oko Lozoje, a jedan od njih je i lider Narodne stranke, koji je tada bio na čelnoj poziciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Jeremić se javno hvalio da je veoma blizak s Lozojom, pa ga je nazivao čak i svojim bratom.

Posle Patrika Hoa i Šeika Gadia, koji su uhapšeni u Njujorku u novembru 2017. godine, Lozoja je treći ključni saradnik i finansijer Vuka Jeremića, koga su posle skrivanja uhapsili tek ove godine u Španiji. Lozoja ili El Čapo za pranje novca, kako ga zovu meksički mediji, trebalo da u četvrtak bude izručen Meksiku.

RepublikaFoto: youtube.com/MILENIO
Emilio Lozoja

- Bivši šef Pemex Emilio Lozoja, koji je uhapšen u Španiji pod optužbama za korupciju i koji bi trebalo da stigne u Meksiku u četvrtak, pristao je da preda najmanje 12 videa na kojima se vide su političari kako primaju mito u zamenu za podršku bivšoj vladi u sprovođenju reformi u energetici i drugim planovima - piše Mexico news daily, pozivajući se na meksičke novine Reforma.

Reforma je objavila da izvori bliski Lozojinom slučaju kažu da, između ostalog, postoji 16 sati snimaka na kojima se mogu videti federalni senatori i deputati kako primaju mito pre glasanja za energetsku reformu krajem 2013. godine. Prema istim izvorima, novac je predavan zakonodavcima u Lozojinim kancelarijama u Kuli Pemex u Meksiko Sitiji i drugim obližnjim zgradama, gde je bivši šef naftnog giganta takođe imao poslovni prostor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading