Od Mozzarta jos 10.000 evra pomoći za bolnice

Autor:

Vesti

15.07.2020

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova suma iskorisćena je za finansijsku pomoć i nabavku medicinskih aparata za bolnice u Vranju, Užicu i Kragujevcu

RepublikaFoto: Promo foto

Prvi deo iz novog paketa pomoći za bolnice u iznosu od 10.000 evra  koji stiže od regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću upućen je u Zdravstveni centar Vranje za nabavku manometara. Ovi aparati koriste se za podešavanje protoka kiseonika i neophodni su u borbi protiv kovida

- U ime svih pacijenata i bolesnika, zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranje, kao i u svoje lično ime, zahvaljujem se na humanom gestu i doniranoj opremi u vidu 15 manometara. U ZC Vranje borba sa kovidom 19 neprestano i sa nesmanjenim intenzitetom traje od početka marta - izjavila je dr. Ljiljana Antić, v.d. direktora ZC Vranje

Broj obolelih od virusa korona u ovom gradu na jugu Srbije povećava se iz dana u dan, dok lekari i medicinsko osoblje ulažu nadljudske napore brinući o njima i njihovom zdravlju.

  -Donacija će nam pomoći da stvorimo neophodno bolje uslove za naše pacijente, ali i za zaposlene. Briga o najranjivijima i najslabijima je prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva, a to upravo dokazuje i Mozzartova odluka i namera doniranja kao i humanost koju je Mozzart iskazao i ovom prilikom - dodala je dr. Antić

Iz Mozzarta poručuju da će sa društveno odgovornim radom nastaviti bez obzira na okolnosti koje je epidemija stvorila za njihovo poslovanje.

- Kompanija Mozzart je u prethodnom periodu za borbu protiv virusa korona izdvojila vise od 400.000 evra, prilagodili smo svoju organizaciju poslovanja svim bezbednosnim merama, a za direktnu pomoć bolnicama izdvojili smo više od 110.000 evra. Nastojaćemo da pomognemo što više možemo, posebno bolnicama koje su u gradovima gde su žarišta epidemije. Nadamo se da ćemo donacijama doprineti borbi hrabrih lekara i svog medicinskog osoblja i bar malo im olakšati rad i lečenje pacijenata - poručio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

Borba sa virusom korona u Srbiji i dalje traje, pa nadležni apeluju na preduzimanje svih preventivnih mera – nošenje maske, socijalnu distancu i redovnu higijenu ruku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading