(VIDEO) Beograđanin našao zmiju, pa se obratio Prirodnjačkom muzeju: Nikada ne biste pogodili šta su mu tamo rekli da uradi!

Autor: Republika

Vesti

14.07.2020

18:38

Jedan Beograđanin pronašao je zmiju, a potom se obratio Prirodnjačkom muzeju u Beogradu sa pitanjem kako dalje dase ponaša, što je dovelo do toga da je odnese u njeno prirodn0 okruženje.

Prirodnjački muzej u Beogradu objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku snimak puštanja zmije u njeno prirodno stanište i u opisu objasnili šta je tome prethodilo.

 

Danas nam se obratio naš sugrađanin, Blažo Jović, sa Belih Voda u Beogradu, sa obaveštenjem da je pronašao zmiju, i pitanjem - kako dalje da se ponaša. Dr Ana Paunović, viši kustos, utvrdila je da se radi o neotrovnoj vrsti, ribarici (Natrix tessellata), koja živi na vodenim staništima. G-din Jović je, po našim instrukcijama, zmiju odneo na područje Ade Ciganlije, i pustio je na slobodu u njenom prirodnom okruženju. Odgovorno ponašanje naših sugrađana u pogledu zaštite faune je svakako za pohvalu. Posted by Prirodnjački muzej u Beogradu on Петак, 10. јул 2020.

 

- Danas nam se obratio naš sugrađanin, Blažo Jović, sa Belih Voda u Beogradu, sa obaveštenjem da je pronašao zmiju, i pitanjem - kako dalje da se ponaša. Dr Ana Paunović, viši kustos, utvrdila je da se radi o neotrovnoj vrsti, ribarici (Natrix tessellata), koja živi na vodenim staništima. G-din Jović je, po našim instrukcijama, zmiju odneo na područje Ade Ciganlije, i pustio je na slobodu u njenom prirodnom okruženju. Odgovorno ponašanje naših sugrađana u pogledu zaštite faune je svakako za pohvalu - piše u objavi Prirorodnjačkog muzeja u Beogradu.

Komentari (0)

Loading