Poznato stanje mališana koji su doživeli nezgodu na ringišpilu: Evo šta kažu u Opštoj bolnici

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Vesti

13.07.2020

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pucanja ringišpila u selu Kolut kod Sombora povređeno je osmoro dece od kojih je jedno u somborskoj bolnici zadržano sa prelomom nadlaktice, rečeno je "Telegrafu" u ovoj ustanovi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U selu Kolut kod Sombora sinoć oko 20.30 sati povređeno je osmoro dece kada je pukao nosač ringišpila, dok se ringišpil okretao.

"Telegrafu" je iz  Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru povodom ovog događaja odgovoreno da je u noći 12.07.2020. godine na Odeljenju za prijem, trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor dovezeno kolima hitne medicinske pomoći petoro dece, u dobi od 8 do 15 godina, zbog povreda nastalih nakon urušavanja ringišpila u selu Kolut, pored Sombora.

- Odmah po prijemu započeta je dijagnostika povreda. Na bolničkom lečenju i posmatranju zadržano je četvoro povređenih od kojih je jedno dete sa teškim telesnim povredama – prelom nadlaktice. Jedno dete je pušteno kući sa postavljenom mobilizacijom prelomljene ključne kosti - stoji u odgovoru.

Kako se navodi, troje, inicijalno sa lakim telesnim povredama, primljeno je na Odeljenje za hirurgiju Opšte bolnice Sombor radi posmatranja.

- Svi povređeni su stabilnog opšteg stanja i nisu životno ugroženi - navodi se u odgovoru.

Dodaju da je u zbrinjavanju povređenih učestvovali su lekari specijalisti urgantne medicine, radiolozi, hirurzi i ortopedi Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading