Korona u staračkim domovima - poznate brojke zaraženih među korisnicima i zaposlenima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.07.2020

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno je kod sedam korisnika i 32 zaposlena.

RepublikaFoto: pexels.com
Starački dom

Prisustvo virusa do sada je potvrđeno u Gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice", Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe korona virus utvrđen je i u Centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'', u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Olga", Kotež.


Do sada se izlečilo 642 korisnika i 230 zaposlenih.

Dom za smeštaj odraslih i starijih  "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ministarstvo je donelo i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.


Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading