Kon nije optimističan: Pred nama je situacija gora nego u aprilu

Autor: RTS, Blic, Republika

Vesti

10.07.2020

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon rekao je u emisiji "Oko" na RTS-u da je ovo nesumnjivo najteži dan po broju umrlih i da je pred nama situacija koja do sada nije bila.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Nesumnjivo da je najteži dan po broju umrlih, a i po tome što je krenuo nagli porast oboljenja. U Beogradu se virus nije smirio iako smo mi to očekivali, i dalje se ljudi javljaju u kovid ambulante sa korona simptomima. Mi u Beogradu tesitramo oko 900 osoba svaki dan, dok je ranije bilo oko 600. Moramo da uzmemo u obzir da rezultati kasne po 4-5 dana kada razmatramo koliko je sve aktuelano. Pred nama je situacija koja dosad nije bila, gora nego u aprilu, posebno za Beograd gde je zdravstveni sistem popunjen do kraja - rekao je dr Kon.

- Ostali gradovi imaju naznake nekog poboljšanja, na neki način je stabilizovana situacija u smislu prihvata slučajeva. Što se tiče Šabca, Užica i Kragujevca tu je relativno mirna situacija. Ja u svojoj lekarskoj karijeri nisam imao prilike da vidim takvu respiratornu epidemiju - naglašava Kon.

On je rekao i da su svi su govorili da će toplota i sunce da suzbiju virus, ali da se to nije dogodilo.

- To je ponašanje svih ostalih virusa koje poznajemo, ovde se postavlja pitanje da je moguće da ostane u vazduhu, ali to se odnosi samo na zatvoreni prostor, teretane, liftovi... - kaže epidemiolog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading