Ostavio je neizbrisiv trag: Preminuo Mihajlo Miša Radović, predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije

Autor: n1info.rs, republika.rs

Vesti

10.07.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlo Miša Radović, predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije, preminuo je u petak u 73. godini, potvrdili su za N1 članovi sindikata, kao i njegovi prijatelji.

RepublikaFoto: youtube.com/NestoNovo
Mihajlo Miša Radović

Mihajlo Radović je rođen 17. maja 1947. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu, srednju i višu školu.

Tokom radne karijere radio je ŽTP-u, Jugobrodu, i još nekim tada uspešnim preduzećima. Potom biva izabran u Opštinsko veće Saveza samostalnih sindikata Voždovca, pa u Gradsko veće Beograda, Republičko veće SSSS. Potom je bio imenovan za prinudnog upravnika u Tehnoprometu, posle čega odlazi u penziju.

Kao jedan od osnivača Udruženja sindikata penzionera Srbije, bio je predsednik Gradskog odbora USPS i potpredsednik USPS, a potom je izabran za predsednika Udruženja sindikata penzionera Srbije.

Kako se navodi u biografiji, u svom višedecenijskom radu zalagao se za uspešno poslovanje radnih organizacija u kojima je radio. Kao sindikalni rukovodilac borio se za poštovanje zakona i prava radnika, a u Udruženju sindikata penzionera Srbije zalagao se za bolji život penzionera Srbije, protiv diskriminacije penzionera i za poštovanje Ustava i zakona.

Sahrana Mihajla Radovića biće obavljena u subotu u 12 časova na Centralnom groblju u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading