ONI SU HTELI DA ZAPALE SKUPŠTINU: Demonstranti nahuškani, HTELI DA IZAZOVU haos u zemlji!

Autor:

Vesti

09.07.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti koji su u utorak uveče razorili Beograd, odmah nakon obraćanja predsednika Vučića i ponovnog uvođenja policijskog časa za vikend povodom porasta broja obolelih od korona virusa, pretpostavlja se da su imali organizatore koji su nerede u Beogradu smišljeno unapred isplanirali.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Napad na skupštinu Srbije

Srđan Nogo

Samostalni poslanik Srđan Nogo predvodio je grupu demonstranata koji su upali u Skupštinu, a kasnije konstantno pozivali na probijanje kordona. Zastupa ultradesničarske ideje, koje temelji na netrpeljivosti prema migrantima, protivljenju instaliranja 5G mreže i vakcinaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Srđan Nogo

Poslanik Dveri je postao 2016. godine, a izbačen je iz pokreta jer se pojavio na protestu Jedan od pet miliona, uprkos zabrani Dveri. Bio je previše radikalan čak i za dugogodišnjeg šefa Boška Obradovića, koji ga je isključio zbog nošenja makete vešala na protestima i izjave da bi premijerka Ana Brnabić trebalo da bude obešena na Terazijama.

DAMJAN KNEŽEVIĆ

RepublikaFoto: ST/D.STANKOVIĆ
Damjan Knežević

Još jedan od inicijatora prodora demonstranata u Skupštinu bio je i Damjan Knežević, poznat po svojim protestima protiv vlasti održanim tokom maja meseca i ekstremnom delovanju, budući da se smatra organizatorom ljudi koji su pod imenom Narodna patrola napadali migrante u Beogradu i ponašali se krajnje nasilnički.

I Knežević pripada takozvanim antivakcinašima, a bio je i glasnogovornik kada je 5G mreža u pitanju. Do narodnih masa je pokušao da dopre optužbama na račun vlasti da spremaju izdaju južne srpske pokrajine i pokrenuo je inicijativu "Nema predaje Kosova i Metohije".

RANKO ĐURIŠIĆ CRNI

RepublikaFoto: instagram.com/printskrin
Ranko Đurišić

Među učesnicima na preksinoćnim rušilačkim demonstracijama u Beogradu viđeno je i pojačanje iz Crne Gore, Podgoričanin Ranko Đurišić Crni. Ovaj čovek više nego problematične prošlosti blizak je jednom od najvećih balkanskih bosova Branu Mićunoviću, s kojim se ponosno slikao u nekoliko navrata.

Đurišić je, prema pisanju medija, više puta osuđivan, čak i za ubistvo, a ne krije ni veze sa crnogorskom vladajućom partijom DPS. On je 2018. godine odustao od kandidature za predsednika Crne Gore i pozvao građane da glasaju za Mila Đukanovića, uz reči da se radi o geniju od koga Crnogorci boljeg neće naći.

PETAR ĐURIĆ

RepublikaFoto: printscreen/N1
Petar Đurić

Petar Đurić postao je zvezda protesta posle rečenice u kameru "Ćale, ovo je za tebe!" i izjave da mu je otac Ljubiša zvani Đufa, poznati akademski slikar iz Majdanpeka, preminuo od korone zbog nebrige lekara i nedostatka respiratora. Međutim, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je to demantovao i rekao da je otac mladića tretiran po svim standardima, što je juče ponovio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Takođe, mediji su ga optuživali da je 2006. u majdanpečkoj gimnaziji maltretirao nastavnika, gurao mu prst u usta i govorio mu "kurvo", zbog čega je nesrećni čovek godinama imao traume.

SLOBODAN PETKOVIĆ

RepublikaFoto: twiiter.com/printscreen
Slobodan Petković

Navodni poljoprivrednik iz Nove Pazove sa 20 hektara zemlje Slobodan Petković, koji je "ustao protiv okupatorskog režima i nepravde", u stvari je prijavljen na Novom Beogradu, ima nadimak Robija, ležao je za teške krađe i tuče i nema nikakve veze sa poljoprivredom. Neki korisnici Tvitera pišu da je Petković svojevremeno zloupotrebio sajt Srbin.info i preko njega prevario veliki broj ljudi.

Takođe, objavljeno je i njegovo gostovanje na RTS u emisiji "Oko", gde je najavljen kao jedan od najvećih srpskih kockara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading