NEMA ČAROBNOG RECEPTA ZA KORONU! DOKTOR STEVANOVIĆ: Kad se pojavi pravi lek, imaćemo ga i mi!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2020

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović kaže da još uvek nema leka za koji može pouzdano da se tvrdi da leči virus kovid-19 uz napomenu da se oboleli od korona virusa u Srbiji leče po protokolima domaće zdravstvene struke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Stevanović

- Ne postoji čaroban lek koji leči koronu, postoje samo ''kandidati'' za dobre i uspešne lekove čija su ispitivanja u toku - rekao je Stevanović komentarišući navode da je u Rusiji otkriven lek za kovid 19 i da je Srbija među 50 zemalja kojoj će od septembra biti dostupan taj medikament.

Stevanović je kazao da je veliki broj lekova za koronu u različitim fazama kliničkih ispitivanja i da to govori koliko se malo zna o virusu Kovid 19.

- Kada se bude pojavio pouzdan lek, siguran sam da će naša država uložiti maksimalan napor da bude dostupan i pacijentima u Srbiji - rekao je Stevanović novinarima u Palati Srbija.

Dodao je da se oboleli od virusa korona u Srbiji trenutno leče terapijom u skladu sa domaćim protokolima napravljenim na osnovu iskustva naših lekara, najboljeg iskustva stručnjaka iz inostranstva i lekova dostpunih na svetskom tržištu.

- Čim se bude pojavilo nešto bolje, uvrstićemo u protokol i insistirati da se nabavi -naveo je Stefanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading