ŠOK POTEZ AUSTRIJE: Srbima zabranjuju ulaz

Autor: Telegraf, Repulika

Vesti

01.07.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrija je danas izdala službeno upozorenje svojim građanima za putovanja u Srbiju i još pet država Zapadnog Balkana. Upozorenje se odnosi na putovanje u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, tzv. Kosovo, Severnu Makedoniju i Crnu Goru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Upozorenje je najvišeg, šestog nivoa. Građanima se ne preporučuje putovanje u ove zemlje, a od Austrijanaca koji trenutno ili stalno borave u ovim zemljama traži se da napuste države.

Odluka je, kako su obrazložili na sajtu Ministarstva spolnih poslova, doneta na temelju opsežnih informacija koje pružaju austrijska i evropska predstavnička tela i koja se redovno ažuriraju, a namera je da se putnicima ponudi najveća moguća transparentnost i najširi mogući temelj za odluke o putovanju.

Upozorenje se odnosi i na brojne druge zemlje, a između ostalih i na SAD, Brazil, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, kao i kinesku provinciju Hubei, četvrti Giterslo i Varendorf u nemačkoj državi Severna Rajna-Vestfalija i italijansku regiju Lombardiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading