NESTOROVIĆ ŠOKIRAO TVRDNJOM: Petković se zarazio u bolnici, koronu dobio na RESPIRATORU!

Autor:

Vesti

01.07.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilija Petković, nedavno preminuli bivši selektor srpske fudbalske reprezentacije, nije umro od koronavirusa. Njemu je pukao čir na tankom crevu i zbog toga je primljen u bolnicu, gde se, kako se sumnja, zarazio koronavirusom, ali je smrt nastupila zbog obilnog krvarenja.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Branimir Nestorović

Ovo je pulmolog prof. dr Branimir Nestorović, jedan od najboljih srpskih medicinskih stručnjaka, potvrdio u razgovoru za Srpski telegraf.

- Znam za Iliju Petkovića da je umro od čira. Njemu je pukao čir, on je iskrvario. A onda je legao na respirator, pa je dobio koronu. Ali on nije umro od korone - naveo je Nestorović.

Juče smo poslali pitanja KBC Bežanijska kosa kako bi nam potvrdili ovu izjavu, međutim, na mejl nam niko nije odgovorio do zaključenja ovog broja.

Ko je umro od korone, a ko sa koronom, pitanje je koje pravi najviše pometnje kad je reč o metodologiji Svetske zdravstvene organizacije vezano za statistiku preminulih od KOVID-19.

BIRN optužuje bez dokaza

Profesor Branimir Nestorović je rekao da su tvrdnje BIRN o znatno većem broju preminulih nego što je zvanično objavljeno potpuno političke jer za takve optužbe nije naveden nijedan dokument.

- Malo je nekorektno da se objavljuje nešto za šta nemaju izvor. Pokaži neki dokument, majku mu. Kao oni su imali neki uvid. Šta to znači? Priča je politička - zaključio je Nestorović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Srđa Janković

Imunolog Srđa Janković je ovu situaciju objasnio sa stručne strane:

- Suština pitanja je da li je svako ko je bio pozitivan na koronu umro od posledica iste. Ukoliko je virus prisutan, a osoba umre od osnovne bolesti, nezavisno od korone, onda se takva osoba neće računati u umrle od korone. Ukoliko neko ko je pozitivan na koronu ima upalu pluća, neku drugu komplikaciju ili tešku formu infekcije i ukoliko se može utvrditi da je KOVID-19 makar i indirektno izazvao smrt, takva osoba će se u statistici voditi kao umrla od korone - objasnio je dr Janković.

Ove trenutno goruće teme u Srbiji dotakla se i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, govoreći o velikom neslaganju izvora BIRN i zvaničnih podataka o broju obolelih i preminulih. Ona je pokušala plastično da objasni situaciju koristeći, kako je rekla, "banalan primer":

- Recimo, ja imam simptome, odem u KOVID ambulantu, testiram se, dobijem nalaz - pozitivna. Stanje mi se pogorša, krenem na Infektivnu kliniku. Kako dobijem nalaz tako sam zavedena u KOVID-19 bazi podataka kao zaražena. I udari me autobus. Poginem. I ja sam, naravno, preminula. I to se vodi kao da sam preminula od KOVID-19. I takvih ima XY slučajeva... - navela je premijerka.

BIO DISCIPLINOVAN, PRIDRŽAVAO SE PREPORUKA

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Petković

Podsetimo, Ilija Petković je primljen u bolnicu na Bežanijskoj kosi zbog perforacije čira na dvanaestopalačnom crevu, a imao je problema sa srcem i plućima. Izgubio je mnogo krvi nakon što mu je pukao čir, a onda je otkriveno i da je pozitivan na KOVID-19. Uprkos naporima lekara, Petković je preminuo. Nekoliko dana pre pogoršanja zdravstvenog stanja rekao je za medije da se pridržava svih preporuka lekara u vezi sa koronavirusom.

- Imam 74 godine, u dobrom sam zdravstvenom stanju, a život me naučio da takvim stvarima, naročito u mom starosnom dobu, ne treba prkositi. Ovo je bolest koja ne dopušta grešku, zato sam disciplinovan i držim se svih preporuka zdravstvenih službi - rekao je legendarni fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
BOBAN

01.07.2020 15:12

Neka neko ovom šarlatanu kaže da umukne više!!!

sasa

01.07.2020 18:07

Nema tu sta da sokira. Opste poznata stvar je da su respiratori legla zaraze i to je oduvek tako.