UŽICE EPICENTAR EPIDEMIJE: Zlatiborski okrug u OGROMNOM PROBLEMU!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

30.06.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od prethodnog izveštaja, na području Zlatiborskog okruga je potvrđeno još 48 novih slučajeva pozitivnih na virus Kovid-19 i to 27 iz Užica, 11 iz Požege, po tri iz Nove Varoši, Sjenice i Čajetine i jedan iz Priboja.

RepublikaFoto: Photo by Tai's Captures on Unsplash
Fot: Ilustracija

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 429 slučajeva infekcije koronavirusom.

Najviše zaraženih je u Užicu 194, Požega 39, Bajina Bašta 36, Sjenica 32, Čajetina 32, Nova Varoš 25, Arilje 25, Priboj 23, Prijepolje 18.

Preporučene mere

Preporučuje se Gradskom veću grada Užica da u zavisnosti od epidemiološke situacije donese odluku o organičavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata tako da se radno vreme završi najkasnije do 22 časa, po potrebi i odluke kojima se reguliše rad ustanova na teritoriji grada Užica. Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na gradskoj pijaci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Fot: Ilustracija

Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji grada Užica da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama Gradskog štaba u vreme vanrednog stanja.

U skladu sa nacionalnim preporukama u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Ograničava se broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge na broj koji treba da obezbedi socijalnu distancu od najmanje 2 metra.

Obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 ("Službeni glasnik RS", br. 66/2020-4) – delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" koje se odnose na predškolske ustanove, škole, fakultete, studentske domove, ponašanje u parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, sport, javni prevoz, ugostiteljske objekte, biblioteke, muzeje, galerije, teretane i fitnes klubove, frizerske salone, kozmetičke salone, pedikir i manikir, masažu i tetovažu, pružanje uslužnih delatnosti u kući ili stanu i dr., kao i preporuke drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije koronavirusa.

U javnom prevozu (gradski i prigradski i taksi prevoz) obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading