STRUKA U KLINČU! Nestorović opet dao ŠOK izjavu, a onda je ubrzo stigao brutalan odgovor Tepavčevićeve!

Autor:

Vesti

30.06.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je doktor Branislav Nestorović izjavio da treba svio da se zarazimo kako bismo stekli kolektivni imunitet, stigao je odgovor od doktorke Darije Kisić Tepavčević

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/D. KUJUNDŽIĆ
Darija Kisić Tepavčević i Branislav Nestorović

Naime, gostujući u jutarnjem programu Prve TV doktorka Kisić Tepavčević rekla je da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava.

Dr Kisić, komentarišući studiju stručnjaka sa Medicinskog fakulteta prema kojoj 6,4 odsto građana ima imunitet, rekla da je reč o "realnim podacima".

- To su rezultati pilot istraživanja stručnjaka sa Medicinskog fakulteta, da li je to mnogo ili malo... To je onako kako jeste. Svi bi voleli da je to 100 odsto, ali to su realni podaci. Svakim novim danom, gledajući brojeve obolelih mi prirodno stičemo taj imunitet, pri čemu napominjem da ne treba da se uzdamo u kolektivni imunitet, već treba da učinimo sve da sprečimo da se u našem organizumu virus umnožava - rekla je dr Kisić Tepavčević.

Njen kolega iz Kriznog štaba prethodno je izjavio da "ako treba da se razbolite, najbolje je sad da se razbolite, kada je virus relativno slab", kao i da je "na kraju balade, čak i da jeste umrlo 600 ljudi, to je dobar rezultat". 

"Korona nije jedini virus koji je prisuta sada"

Dr Kisić Tepevčević za Prvu TV izjavila je još i da je koronavirus nije jedini koji je sada prisutan, iako je "svima nama teško da sad razmišljamo o bilo kojoj drugoj infekciji sem korone".

- Imamo još uvek i grip, to nije neobično jer imamo sporadične slučajeve gripa svakog leta. Tu su i druga različita oboljenja koja se inače javljaju, to je uvek uticalo na nas da se svi osluškujemo i pratimo respiratorne tegobe - kazala je ona.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Zamenica direktora "Batuta" još jednom je na slikovit način objasnila koliko je bitno nošenje zaštitne maske i poštovanje epidemioloških mera.

- Ukoliko u jednoj prostoriji imamo osobu koja ne nosi masku i osobu koja je osetljiva, ako se nalaze na udaljenosti manjoj od jednog metra procene da će osetljiva osoba da se zarazi idu i do 80 odsto ukoliko je vremenska dužina kontakta najmanja 15 minuta - objasnila je.

Podsećamo, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da je na području grada Beogada od danas obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darko

30.06.2020 12:01

Neka, hvala na virusu. Nije potrebno. Ja ga ne želim ugostiti.