Dr Darija Kisić Tepavčević poslala VAŽNU PORUKU: Ponašajte se kao da ste potencijalni rezervoar zaraze koronavirusa!

Autor: Republika

Vesti

25.06.2020

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević je gostujući u Novom jutru na TV Pink objasnila da je za sprečavanje širenja koronavirusa ključno da se svako vodi pretpostavkom da ima virus u sebi i da može da zarazi nekoga i da se u skladu sa tim ponaša.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Pink
Darija Kisić Tepavčević

- Početak leta nije period kada očekujemo epidemiju respiratorne infekcije, međutim, vidimo da Kovid-19 ne reaguje tako i da se velikom brzinom širi čim se stvore uslovi za to - rekla je Kisić Tepavčević.

Doktorka je objasnila da isključivo od našeg ponašanja zavisi tok epidemije.

- Više od 140 osoba koje su juče potvrđene kao pozitivne su sve do juče normalno funkcionisale, kretale se, bile u kontaktu sa drugim ljudima i širili su virus. Zato je važno da se svi ponašamo kao da smo potencijalni rezervoari zaraze - objasnila dr Darija Kisić Tepavčević.

- U narednom periodu će morati makar da se skrati vreme rada tih noćnih klubova jer to jeste pokazano kao najveći rasadnik infekcije - rekla je doktorka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading