(FOTO) Nevreme se sručilo na Kruševac i Lučane! Voda šiklja ulicama, domaćinstva poplavljena

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

16.06.2020

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilne kišne padavine sručile su se na Kruševac nešto posle 18h, čime su ostvarene prognoze RHMZ o nevremenu koje ce zadesiti ovaj deo centralne Srbije. Jaka kiša praćena grmljavinom trajala je u većim delovima Kruševca sve do 18:45, a padavine su donekle počele da jenjavaju 15 minuta kasnije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Voda na ulicama otežava odvijanje saobraćaja. Još nema informacija o eventualnoj šteti koja je nastala usled nepogode.

Usled obilnih padavina na teritoriji Lučana, tokom popodneva je došlo do izlivanja vodotokova prvog i drugog reda, zbog čega je nekoliko domaćinstava poplavljeno.

Predsednik opštine Lučani Milivije Dolović izjavio je agenciji MNA da se reka Bjelica izlila na nekoliko mesta, a najteža situacija je u mestu Turica, gde su poplavljena tri domaćinstva. Prema njegovim rečima, obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Čačak-Guča i Lučani-Guča.

- Sistem odbrane od poplava u Lučanima funkcioniše, a nema ugroženih domaćinstava u naseljima Dljin i Đerać, koja su prošle godine bila poplavljena. Ekupe držuraju i kod Lučanskog potoka i pumpne stanice - naveo je Dolović.

Dolović kaže da su oštećenja nastala i na jednom broju putnih pravaca u toj opštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading