Srbija je u narandžastom alarmu! RHMZ je objavio novo upozorenje: Evo do kada nam preti opasnost od nepogoda!

Autor: Republika

Vesti

16.06.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je juče bila u žutom, a danas u narandžastom meteolaramu...

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ/printscreen/hidmet.gov.rs
Foto: Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na obilne padavine koje će danas zahvatiti našu zemlju posle podne i uveče. Očekuje se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a duvaće i jak vetar, i padati grad.

Upozorenje koje je postavljeno malo pre 10 časova, važi 12 sati, odnosno večeras do 21 sat i 49 minuta.

- U Srbiji i danas posle podne i uveče nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više).

U zoni pljuskova se očekuje kratkotrajno jak vetar i grad - stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a.

Srbija se danas nalazi u narandžastom meteoalarmu.

To znači da je vreme opasno, i da prognozirane vremenske pojave mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Upozorenje RHMZ-a

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - piše u objašnjenju o narandžastom meteolaramu na ovom sajtu.

Leta ni na vidiku

Prema navodima meteorologa firme "Veder tu ambrela" Đorđa Đurića, u tom periodu će se smenjivati sunce, kiša, pljuskovi i grmljavina, što sve zajedno vremenske prilike čini nestabilnim.

- Odlika naše klime je kišovit jun. On je najkišovitiji mesec u godini, što se ne bi reklo jer su to pljuskovite padavine koje se sruče u jako kratkom vremenskom roku - objašnjava meteorolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading