Seničić otkrio šta će biti sa putnicima koji planiraju da letuju u Grčkoj preko agencija

Autor:

Vesti

16.06.2020

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije danas očekuje papir iz Grčke koji će garantovati građanima Srbije ulazak u tu zemlju u narednom periodu, kaže direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Aleksandar Seničić

Grčka je kasno sinoć donela odluku da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke koji su krenuli u grčka letovališta, ali je granica otvorena samo za građane koji su se u tom momentu našli na graničnom prelazu.

- Kasnije je stigla informacija da će slobodan prolaz važiti i za naredne dane, ali da se očekuje papir kojim se to potvrđuje - kaže Seničić za RTS.

On je dodao da su juče otkazani planirani polasci autobusa za Grčku i da je oko 1.500 turista vratilo se kućama.

- Čekamo taj papir danas i ukoliko budemo imali dobre vesti svi putnici kojima su juče otkazani polasci mogu večeras da krenu prema letovalištima - naveo je on.

Odluku od pre dvadesetak dana na osnovu koje su građani Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije mogli od 15. juna da ulaze u sve četiri zemlje, Seničić kaže da je Grčka promenila verovatno pod pritiskom Brisela.

Grčka je donela odluku da od 15. juna otvara granice za zemlje EU, a da građani Srbije u Grčku mogu tek od 1. jula.

- Kada smo juče dobili prve informacije da se pojavio red na bugarsko- grčkoj granici bili smo sigurni da je samo nesporazum u pitanju, jer se sve vreme najavljuje da će granica biti otvorena od 23 sata - objašnjava Seničić.

Kaže da je juče bilo teško dobiti bilo kakvu informaciju od grčkih institucija.

Napravljen je, kako je rekao, diplomaski pritisak, a sa druge strane i turističke agencije su preko udruženje hotelijera, udruženja privatnog smeštaja insistirale da se nešto uradi.

- Obe inicijative su dale rezultat i sinoć oko 22 sata je granica otvorena - rekao je on i dodao da je većina ljudi koji su juče čekali na graničnom prelazuu u Grčku išla u sopstvenoj režiji, a da nisu išli preko turističkih agencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading