Misteriozna eksplozija u Prokuplju i dalje bez rešenja: Policija tvrdi da je uzrok plinska boca, ali Radonjići su videli nešto sasvim drugo

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

16.06.2020

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična eksplozija odjeknula je Prokupljem pre dva dana u kući Zorice i Borivoja Radonjića, prekoputa kasarne, a detonacijom su oštećene i dve kuće u komšiluku. Sumnje da je eksploziju koja je srušila pola kuće izazvala plinska boca, potvrdili su za Telegraf.rs iz policije koja je vršila uviđaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Iz Policijske uprave u Prokuplju kažu da je slučaj prijavljen 13. juna, 15 minuta iza ponoći.

- Načinjena je velika materijalna šteta, ali na sreću nema povređenih. Uzrok eksplozije je plinska boca - naveli su iz PU Prokuplje.

Prema nezvaničnim informacijama, eksploziju je prouzrokovalo curenje gasa.

Borivojeva i Zoričina ćerka kaže da su u potpunosti srušeni dnevna soba, kuhinja, pomoćna letnja kuhinjica i ostava.

- Toga više nema, sve što je bilo u tim prostorijama apsolutno je nestalo. Sve je srušeno, što se i može videti na osnovu fotografija. Nema ni nameštaja, ničega... Ostale su samo dve spavaće sobe i kupatilo - priča.

Ona ističe da su im komšije i rođaci pritekli odmah u pomoć kako bi rasklonili porušene zidove kuće. Ipak, druge, odnosno materijalne pomoći zasad nema.

- Nadamo se da će neko izaći u susret, pre svega opština, sugrađani manje-više - navodi ona i dodaje da je ipak najvažnije što niko nije povređen, te da je čitav događaj nalik onim iz filmova.

Podsetimo, Radonjići imaju plinsku bocu, ali kažu da je ona neoštećena, kao i šporet u kojem je bila.

- Suprug i ja spavali smo u odvojenim sobama i moja vrata su bila otvorena i gledala baš na dnevnu sobu, gde je i bila eksplozija. U jednom trenutku nešto je zazujalo i onda se čula nenormalna eksplozija. Odmah sam ustala, otišla do muža, videla da nije povređen i istrčali smo napolje - ispričala je Zorica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading