Aleksandar Vulin: Pravimo vojsku po meri građana

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

15.06.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je uređena država u kojoj se vojska pravi po meri građana, a formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, u nedelju na svečanosti u Takovu, istorijski je, veliki danas za Vojsku Srbiju, poručio je večeras predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin

Gostujući na lokalnoj televiziji u Kragujevcu, Vulin je ocenio da su ove dve slavne brigade ukinuli oni koji ne žele dobro ni Srbiji, ni Vojsci Srbije.

U pitanju su dve herojske brigade, 63. padobranska brigada je odlikovana ordenom Narodnog heroja, to je najviše odlikovanje za doprinos u borbi 1999. godine. Ukinuti 63. padobransku brigadu sa tim priznanjem i tom ratnom prošlošću, može da uradi samo neko ko je neprijatelj Vojske Srbije, neko ko je želeo da se to zaboravi, naveo je Vulin.


Ministar odbrane i lider PS je kazao da su 2000. godine strani oficiri odlučivali o našoj vojsci, a da su dve herojske brigade, važne institucije unutar vojske, ukinute 2006. godine i svedene na nivo bataljona.

Posle 2000. godine imali smo period kada su nam dolazili strani oficiri u Vojsku Srbije i odlučivali u ime naše vojske šta će gde da bude, kakve jedinice će postojati, kakvo će ustrojstvo da bude. Ukinuli su, čak i odeljenje za moral, sa sramnim obrazloženjem da naš sistem vrednosti vređa naše susede, rekao je Vulin.

Podsetio je da je predsednik Aleksandar Vučić doneo naređenje o vraćanju 72. i 63. padobranske brigade i istakao da je to snažna poruka Srbije da nikada više nećemo zaboraviti one koji su branili našu zemlju.

- Vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić je doneo naređenje o njihovoj novoj organizaciji, one su vraćene u rang brigada, što je za pripadnike tih jedinica veoma važno - rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ističe da je ovo snažna poruka i da se nikada više nećemo odricati onih koji su nas branili.

- Država se promenila na bolje, ovo nije više država gde Tadić ode, pa se izvinjava Hrvatima, ovo nije više država gde načelnik Generalštaba ode da pita vojnog atašea NATO zemlje da li nešto sme ili ne. Ovo je država koja je uređena, država u kojoj se vojska pravi po meri građana Srbije - rekao je Vulin.

Govoreći o izgradnji stanova za pripadnike vojske, on je kazao da je Vučić prvi predsednik koji je insistirao na tome da se pristupi rešavanju stambenih pitanja pripadnika službi bezbednosti.

- Od Tita do danas, samo je predsednik Vučić insistirao na tome da se organizovano pristupi rešavanju stambenih pitanja pripadnika službi bezbednosti. Od 2000. do 2012. godine nisu izgradili ni jednu zgradu za vojsku, dosovskoj vlasti to nije palo na pamet - naveo je on.

Kaže da je Vučić kao vrhovni komandant i kao predsednik Srbije insistirao na tome da olakšamo život onima koji rade možda i najteži posao u našoj zemlji, a to su pripadnici snaga bezbednosti.

- Oni zaslužuju našu pažnju i poštovanje, zaslužuju da im na ovaj način pokažemo koliko ih cenimo i zato je projekat stambene izgradnje nešto što mnogo znači svim pripadnicima službi bezbednosti - poručio je Vulin prilikom gostovanja u Kragujevcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading