RHMZ upozorio! U narednih nekoliko sati spojiće se nebo i zemlja

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

14.06.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima od 16.00 časova kiša i grmljavina su već zahvatili delove oko Sjenice, Kopaonika i Kuršumlije, a do večeri će se širiti i na ostale krajeve Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Sunčan, pravi letnji dan širom Srbije sa temperaturama koje su negde prešle i 30 stepeni, u mnogim delovima naše zemlje završiće se kao i mnogi prethodni - kišom, pljuskovima, grmljavinom, a negde i većim nevremenom.

- Naredna dva sata na zapadu, jugozapadu i jugoistoku zemlje mestimično sa kišom, ponegde i sa pojavom pljuskova sa grmljavinom - stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Prema podacima od 16.00 časova kiša i grmljavina su već zahvatili delove oko Sjenice, Kopaonika i Kuršumlije, a do večeri će se širiti i na ostale krajeve Srbije.

Sa 30 stepeni najtopliji gradovi su Loznica, Negotin i Ćuprija, dok je samo jedan stepen hladnije u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu...

Zbog velike vlage, međutim, subjektivan utisak je da je još toplije, najviše u Negotinu, Banatskom Karlovcu i velikom Gradištu gde se čini kao da je 35.

- Generalno gledano sa ovakvim položajem ciklona najmanja količina kiše se očekuje nad većim delom Srbije, posebno Šumadijom, većim delom Vojvodine i istočnim predelima, istokom Hrvatske kao i nad istočnom BiH, ali upravo nad ovim delovima postoji opasnost od pojave jačeg grmljavinskog vremena koja za kratko vreme može dati i preko 100mm taloga - napisao je na svom Fejsbuk profilu, Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading