(FOTO) Nova Ustaška provokacija u Zagrebu: Osvanuo treći grafit mržnje prema Srbima

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

14.06.2020

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zagrebu se za samo nekoliko dana pojavila i treća preteća poruka upućena Srbima.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Srpsko narodno veće objavilo je na svom Tviter profilu fotografiju grafita na kojem je nacrtano drvo sa obešenim ljudima, a uz to je napisano "Serbian family tree" (Srpsko porodično stablo).

- Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prećutati partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika... a onda ocekivati hrabre generacije - napisalo je Srpsko narodno veće na svom Tviter nalogu.

Porta Index prenosi da je od čitateljke dobio fotografiju grafita i da se ona nalazi u Čavoglavskoj ulici kod dečjeg vrtića.



Ona ga je fotografisala juče popodne, ali ga je uočila još 10. juna.

Ovo je od četvrtka treća preteća poruka u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi Bad Blue Boysi istakli transparent na kojem je prećeno silovanjem srpskim ženama i deci, a sinoć je Srpsko narodno veće na svom Tviter profilu objavilo sliku iz Zagreba na kojoj se vidi prteća poruka Srbima.

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina", piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading