Ulaganje u budućnst: U utorak zvanično otvaranje NTP u Čačku

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

14.06.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučno tehnološki park Čačak zvanično će biti otvoren u utorak, 16. juna, saopšteno je danas iz tog NTP.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Svečanosti otvaranja proizvodno-kancelarijskih prostora prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i drugi zvaničnici.

U proizvodni kompleks ukupne površine 5.733 metara kvadratnih već je useljen veliki broj kompanija, navodi se u saopštenju.

U naredne tri godine planira se useljenje više od trideset kompanija u kojima će raditi više od 500 visokoobrazovanih ljudi.

Otvaranje industrijsko tehnološko razvojnog centra značajno je za razvoj lokalne privrede koji će se ostvariti kroz osnivanje novih startap kompanija, povećanja broja radnih mesta i uvođenje inovacija, navodi NTP.

NTP poziva sve zainteresovane tehnološko-razvojne kompanije i subjekte sa inovatovnim potencijalom da postanu deo NTP zajednice.

Pravo da se jave na javni poziv imaju tehnološka preduzeća, mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koja se bave razvojem novih ili unapređenjem postojećih proizvoda, usluga i procesa, osnovana u Srbiji ili inostranstvu.

Program podrške kroz Naučno tehnološki park Čačak omogućava subvencionisane uslove poslovanja novoosnovanim firmama u prve tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading