Dačić: Nadam se da će se stanje u Uniji Komora stabilizovati, Srbija ceni što su povukli priznanje Kosova

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.06.2020

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Unije Komora Mohamedom El Aminom Suefom i poručio da Srbija ceni što je Unija Komora povukla priznanje.

RepublikaFoto: TANJUG/MSP/OGNJEN STEVANOVIC
Ivica Dačić

Dačić je ministra informisao o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ukazavši da se postepeno ukidaju restriktivne mere koje su u prethodnom periodu uvedene i otvaraju granice.

Izrazio je nadu da će se stanje i u Uniji Komora uskoro stabilizovati i da će preduzete mere dati očekivane rezultate, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


Sagovornici su se saglasili o potrebi preduzimanja konkretnih koraka u pravcu jačanja i proširenja bilateralne saradnje, posebno ekonomske.

Šef srpske diplomatije je ukazao da Srbija izuzetno ceni što je Unija Komora povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i da je veoma zahvalna što Unija Komora ostaje dosledna poziciji principijelne podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i poštovanju međunarodnog prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading