Nadrealna vremenska prognoza: Za vikend samo nam još sneg fali, a evo šta će da nas zadesi do 17. juna

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

11.06.2020

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zapadu Srbije, kao i u planinskim predelima na jugozapadu i istoku ovih dana česti su pljuskovi i grmljavina. Sve zanima kad će slobodno moći da uživaju u lepom vremenu bez bojazni od toga da li će pokisnuti...

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

I narednih dana u Srbiji se očekuje nestabilno vreme praćeno istim meteorološkim pojavama, a stabilizacija vremena očekuje se za vikend, dok će početkom naredne nedelje opet uslediti kišni period, saopštio je RHMZ.

U petak u Beogradu biće nestabilno, promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a ovakvo vreme će biti i na istoku zemlje.

Kako se vidi na prognozi na sajtu Accuweather, u Beogradu su i tokom oba dana vikenda mogući pljuskovi i grmljavina, uz temperaturu do 28 stepeni. 

Predah od padavina uz blagi porast temperature nas očekuje u subotu, a nove padavine meteorolozi predviđaju za nedelju.

Padavine se u celoj Srbiji očekuju u poslepodnevnim satima.

U Nišu tokom vikenda pljuskovi, grmljavina, moguća oluja. Temperatura do 26, 27 stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović je rekao za RTS da se u narednih sedam dana na području Srbije očekuje nestabilno i promenjivo vreme, što znači da će skoro svakog dana negde na području Srbije biti pljuskovi i grmljavine.

U Somboru za vikend prognoza kao preslikana za Niš i Beograd. Pljuskovi, grmljavina, oluja, temperatura u subotu i do 29 stepeni.

Prognostičar Mirjana Gulan kaže za Tanjug da je dnevno ovih dana palo između 20 i 70 litara kiše po metru kvadratno, negde i više.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

U Užicu u petak i subotu bez kiše, pljuskova i oluje. Očekuje se smena oblaka i sunca, a li uz nešto niže temperature, do 22 stepena. U nedelju su mogući pljuskovi i grmljavina.

Ovakvo vreme kaže nije iznađenje za jun, koji je jedan od najkišovitijih meseci u godini.

U Novom Sadu moguća kiša, pljuskovi, grmljavina i oluja. Temperatura u subotu do 29 stepeni.

I narednih dana, sve do subote, očekuje se nestabilno vreme, sa lokalnim nepogodama, grmljavinama, ponegde i gradom, dok se u subotu očekuje sunčano i toplo vreme, bez kiše.

Tako će se zadržati i u nedelju. Početkom naredne nedelje opet stižu oblaci, a u ponedeljak bi mogla da padne veća količina kiše, kaže Gulan.

Temperature će se kretati u proseku od 12 do 16 stepeni ujutru i od 23 do 29 stepeni tokom dana.

Do 17. juna očekuje se promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa čestom pojavom kiše, dakle lokalnih pljuskova i grmljavine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading