Hitno saopštenje RHMZ-a: Ovako nešto nije zapamćeno u istoriji! Evo zašto je ova godina drugačija od svih prethodnih!

Autor: Republika

Vesti

11.06.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda objavljeno je hitno saopštenje u kojem se navodi da je izrazito nestabilna vremenska situacija ove godine uslovila čestu pojavu olujno-gradonosnih oblaka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

- Još nismo "pregurali" trećinu sezone odbrane od grada, a već je utrošeno rekordnih 4684 rakete, što nije zapamćeno u istoriji. Potrošeno je za 1395 raketa više nego što je bila ukupna potrošnja u 2015. godini - ističu iz RHMZ-a.

Kako ističu, samo za poslednja tri uzastopna dana ispaljeno je 2759 raketa, što do sada nije zabeleženo.

- Na dan 10. juna ispaljeno je preko 1200 protivgradnih raketa sa 284 protivgradne stanice, što je rekordna količina raketa ispaljenih u jednom danu. Vrednost do sada ispaljenih raketa, za jedan mesec i 25 dana ovogodišnje protivgradne sezone, je 1,5 miliona evra - navode iz Zavoda.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Hitno upozorenje RHMZ-a

Štete od grada su minimalne u odnosu na poljoprivredne površine zahvaćene jezgrima kumulonimbusnih oblaka, koje su bile realno ugrožene od grada, još se navodi u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading