Nit' smrdi nit' miriše! Janković: Trenutna situacija sa koronom je "nešto između", ako dođe drugi talas moramo OVO uraditi!

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

10.06.2020

08:53

Epidemiolog Srđa Janković izjavio je danas da tok epidemije koronavirusa u Srbiji slabi, ali i upozorio da još uvek postoji potencijal razbuktavanja, prvenstveno kada je u pitanju osetljiva populacija.

youtube.com/printscreen
Srđa Janković

Komentarišući rast broja inficiranih prethodnih dana, Janković je za Radio televiziju Srbije rekao da je vidljivo da u "repu" epidemije raste udeo obolelih sa lakšom kliničkom slikom.

- Imamo slabljenje toka epidemije ali moramo biti pažljivi jer virus i dalje ima potencijal da naudi ljudima koji su osetljivi - naveo je epidemiolog.

Podsetio je da su preporuke o nošenju maski i održavanju fizičke distance i dalje na snazi i dodao da će se o eventualnom vraćanju određenih restriktivnih mera odlučivati u skladu sa situacijom.

Upitan da li smo na kraju početka ili početku kraja epidemije, Janković je rekao da je trenutna situacija "nešto između".

- Ovo je kraj prve faze pandemije na našim prostorima. Potencijal za drugi talas postoji ako ne bismo sprovodili mere. U slučaju drugog talasa, nadamo se da ga razbijemo na više malih talasa koje ćemo potom razbijati jedan po jedan - dodao je Janković.

Komentari (0)

Loading