CarGo pozvao nadležne organe da otkriju ko je lice koje je zapalilo automobil člana CarGo

Autor:

Vesti

09.06.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko više nije siguran, svi smo mete.

RepublikaFoto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere
Foto: Ilustracija

“Niko više nije siguran, svi smo mi mete”, rekao je direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić na početku vanredne konferencije povodom paljenja automobila članu Udruženja CarGo u dvorištu njegove porodične kuće u kojoj je bio sa svojom porodicom.

Sinoć nešto posle 22 časova zapaljen je automobil člana Udruženja CarGo sa inicijalima P.S. u dvorištu njegove porodične kuće u Velikom mokrom lugu, a tim povodom CarGo je održao konferenciju na kojoj je prikazan snimak sa nadzorne kamere na kojem se jasno vidi NN lice koje je benzinom polilo automobil člana CarGo.

Foto: CarGo
Zapaljen automobil CarGo-a

„Sinoć se desilo nešto užasno. U kući se u tom trenutku naš član nalazio sa svojom porodicom. U toj kući bilo je petoro male dece. Na sreću niko nije povređen od njih, ali su svi užasnuti i uplašeni“, rekao je predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da ovo nije prvi napad na članove CarGo i ugrožavanje njihovih života, ali da nadležne insitucije nisu reagovale na CarGo prijave što je očigledno nasilnicima dalo za pravo da ne biraju sredstva.

„Dokle više? Da li su članovi CarGo građani drugog reda? Jel oni nemaju porodice koje hrane, prijatelje kojima pomažu, porez koji plaćaju u svojoj zemlji?“, upitao je Vučić.

Direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić je dodao da je ovakav nemili događaj rezultat atmosfere u kojoj su napadi neprekidni, a pretnje kompaniji CarGo, Udruženju CarGo i njegovim članovima svakodnevne.

„Više puta smo rekli da će progon, dovesti do još nečeg goreg. Nikada nismo ni sanjali da može da bude ovoliko gore“, istakao je Guberinić i dodao da nadležni moraju da reaguju.

„Moraju da reaguju i policija i tužilaštvo i sud. Institucije moraju da zaštite svoje građane. Na naše prijave se do sada nije reagovalo. Nadležni su ih ignorisali. Ignorisali su i kada su naše članove tukli, pretili da će ih baciti sa mosta, namerno udarali automobilima, jurili, a o verbalnom nasilju da i ne govorimo“, kazao je Guberinić.

On je dodao da će sa ovim slučajem paljenja automobila u dvorištu porodične kuće dok je cela porodica tu sa malom decom CarGo upoznati sve – od domaćih do međunarodnih institucija.

Direktor CarGo je istakao da CarGo nikada na silu nije odgovarao silom, već da će se kroz institucije boriti za pravdu.

„Mi nismo kao oni. Zato nas možda i gaze. Mi nikada na silu ne odgovaramo silom. Kao ni bilo koji mali čovek u našoj zemlji. Mi smo kompanija koja radi za te, male, ali tako velike ljude. Mi ćemo i ovu borbu izneti za sve njih. Onog trenutka kada mi pobedimo, znajte, pobedili su i obični ljudi“, kazao je Guberinić. 

Aleksandar Vučić je zahvalio vatrogascima koji su brzo stigli na lice mesta i ugasili požar, kao i policiji koja je brzo stigla na uviđaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading