Konačno imaju krov nad glavom: Uručeni ključevi 20 stanova izbeglim prodicama iz BIH i Hrvatske

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

08.06.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Pazaru danas su uručeni ključevi 20 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji tog grada.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ukupna vrednost radova iznosi 480.987 evra, a bruto površina objekta je 1.252 metara kvadratnih, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

Novac za izgradnju objekta u ulici Blaževo 150 a i 150 b, u naselju Postenje, obezbeđen je delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Novi Pazar.

Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP) koji u Srbiji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Događaju su prisustvovali i ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Ivica Dačić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske i ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading