Aleksandar Šešelj: Ukinućemo izvršitelje i reformisati sudstvo

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

07.06.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je danas da će ta straka ukinuti izvršitelje i reformisati sudstvo u Srbiji i da su u tom cilju podneli novi zakon o izvršnom postpupku i obezbeđenju.

RepublikaFoto: youtube.com/ Radikali u Skupštini
Aleksandar Šešelj

SRS je, kako je rekao Šešelj, podnela predlog novog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju koji je potpisom podžalo više od 100.000 građana, a tim zakonom se ukidaju javni izvršitelji i izvršenje vraća u nadležnost sudova.

- Problem treba rešiti tako što će se više ljudi zaposliti u sudovima, a njihove plate vezati za učinak izvršenja, a država mora biti garant da niko ko je prezadužen neće biti i opljačkan - rekao je Šešelj.

Srpska radikalna stranka će i u sledećem sazivu Narodne skupštine insistirati na novom zakonu o izvršnom postupku i obezbedenju, za šta ima podršku više od sto hiljada građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading