Jasno je da SZS ne razume zašto su vrtići bili zatvoreni: Objasniću Đilasu, Jovanoviću, Bastaću temu koju ne razumeju

Autor:

Vesti

29.05.2020

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavko Gak, član Srpske napredne Stranke i visoki funkcioner u GO, izjavio je sa medije da je najvažnija odluka tokom pandemije bila da vrtići budu zatvoreni kao i da šta znači kada se upravlja jednim od najdgovornijih sektora u svakom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/S.RADOVANOVIĆ
Slavko Gak

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

Jedna od najbitnijih i možda najlakših odluka tokom pandemije bila je da se dok su vrtići zatvoreni, roditeljima naravno ne šalju računi za iste.

Jasno mi je zašto je to toliko neshvatljivo Savezu za Srbiju. Kako neko ko je roditeljima nezakonito naplaćivao i više nego što je trebalo, da razume da se roditeljima ništa ne naplaćuje. Objasniću Đilasu, Jovanoviću, Bastaću temu koju ne razumeju - šta to znači kada se odgovorno upravlja jednim od najvažnijih sektora u svakom gradu.

To znači da ste tu zbog njih, zbog dece i roditelja, da znaju da ste ih pokrali, da vam to više neće dozvoliti jer vide ko odgovorno brine o deci. 


Predškolskim obrazovanjem nikada više dece u Beogradu nije bilo obuhvaćeno, 73 odsto što je 30.000 dece više nego kada se Đilas pitao koliko mesta u vrtićima je potrebno. Korona virus nije zaustavio nijednu započetu investiciju u obrazovanju.

U ovom trenutku se aktivno radi na gradilištima u školama i vrtićima ukupne vrednosti radova oko 900 miliona dinara. Započeta je izgradnja pet novih vrtića, građani Leštana će ove godine konačno dobiti novu školu, nastavljena je obnova i rekonstrukcija postojećih vrtića i škola, roditeljima je za refundaciju boravka dece u privatnim vrtićima isplaćeno ukupno 12 milijardi dinara pomoći i sa svim tim nastavljamo.


Tako mi "štedimo" na deci. Da je bilo sreće da ste i vi tako štedeli, ne bismo danas imali ovoliko posla. Sad je sve mnogo jasnije, nadam se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Filip

29.05.2020 11:09

SzS jedino zna da je Boško imao još jedan neuspeli pokušaj " rušenja" vlasti sa ulice !

tale

29.05.2020 11:22

šta vredi njima objašnjavati, da su oni bili na vlasti u vreme vanrednog stanja umeli bi to maksimalno da iskoriste da se dodatno bogate

Vikalo

29.05.2020 12:09

Opozicija nema sta da ponudi Srbiji

Jasmina

29.05.2020 12:26

Oni nikad ništa nisu ni razumeli!