Sutra se održava konferencija "Svet posle koronavirusa": Govoriće se o važnim temama!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

28.05.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu će sutra biti održana međunarodna konferencija "Svet posle koronavirusa", u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog", na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Konferenciju, koja će kroz tri tematska panela biti posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa, kako su najavili organizatori, uvodnim izlaganjem otvoriće predsednik Srbije.

Na prvom panelu o geopolitičkim posledicama pandemije govoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko, saopštili su organizatori.

U drugom delu skupa, na temu "Ekonomija posle pandemije", reč će imati guverner Narodne banke Srbije Jorgovanaka Tabaković, predsednik PKS Marko Čadež, a među učesnicima biće i potpredsednik saveta stranih invesitora Dejan Turk.

Na temu "U susret drugom talasu?" govoriće predstavnici zdravstvene struke - lekari Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Jaković, Branimir Nestorović, šef kineskog tima lekara Pen Džićijang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene ogranizacije za Balkan Abebajehu Asefa Mengistua.

Šesta konferencija Fondacije BSD, kako dodaju organizatori, prilika je da zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ekonomski i zdravstveni stručnjaci razmotre spektar izazova koje je pred čovečanstvo i Srbiju stavila pandemija koronavirusa, kao i da osvetle problem pandemije, čije su dugoročne posledice i dalje nepoznanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (75)

Loading
ivana

28.05.2020 09:44

Najgore vreme je proslo, iza nas je.

Fića

28.05.2020 09:45

Шанса да покажемо свету како озбиљним мерама можемо спречити појаву много тежиш последица вируса. Било ,непоновило се!

Aleksej

28.05.2020 09:49

Dobro je razgovarati o ovim temama kako bi znali sta dalje.

Klara

28.05.2020 09:54

Trebamo se samo svi pricuvati jel virus uvek vreba