Ministarka Zorana Mihajlović: Dok Zelenović deli Šapčane na građane prvog i drugog reda, mi stvaramo uslove za bolji život

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

26.05.2020

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je u prethodne četiri godine uložila 14 milijardi dinara u lokalne i regionalne puteve na teritoriji Šapca, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: facebook.com/Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Dok Nebojša Zelenović deli Šapčane na građane prvog i drugog reda, mi stvaramo uslove za bolji život, rekla je Mihajlović, koja je članica Predsedništva SNS i pozvala građane Šapca da 21. juna, kada budu odlučivali ko će voditi njihov grad, razmišljaju o svojoj budućnosti.

- Država i te kako ulaže u Šabac i Mačvanski okrug i to građani vide. U prethodne četiri godine uložili smo 14 milijardi dinara u lokalne i regionalne puteve, da ne govorim o izgradnji brze saobraćajnice i autoputa Ruma-Šabac-Loznica, investiciji vrednoj pola milijarde evra u dužini od 77 kilometara - rekla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Ona je, gostujući sinoć u emisiji šabačke TV As, istakla da je nedopustivo da se građani dele na one prvog i drugog reda zbog toga za koga glasaju i da Vlada Srbije ulaže u svaki deo naše zemlje.

- Za nas nema velikog i malog puta. Ovom kraju fale dobri putevi jer su svakom investitoru put i železnica od presudnog značaja. Iz novog investicionog plana 340 km puteva će se raditi u Mačvanskom okrugu, pre svega rehabilitacija puteva. Da bismo privukli nove investicije važno je da nastavimo da ulažemo u infrastrukturu, jer to znači bolje uslove za život za sve naše građane i građanke - rekla je Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović

Dodaje i da je infrastruktura zbog nekih prethodnih ministara služila za podsmeh, ali da stotine kilometara izgrađenih i rekonstruisanih puteva govore u prilog tome da je sve što je obećano i urađeno.

- Srbija danas ima stabilan budžet i može da garantuje milijarde evra vredne projekte. Radimo novih 500 km autoputeva, jer je za nas od izuzetnog značaja povezivanje sa regionom, ali i unutar zemlje. Mi danas imamo i tri međunarodna aerodroma, među njima i najbrže rastući ''Nikola Tesla'', ulažemo stotine miliona evra u vodni saobraćaj, građevinarstvo nijednog trenutka nije stalo - 

Jer naš cilj je da građani ostanu da žive u svojoj zemlji, da svima omogućimo uslove za bolji i kvalitetniji život, dodala je ministarka.

- Moja poruka građanima i građankama Šapca je da mogu da žive mnogo bolje nego sada. Država je i prethodnih godina pomagala Šabac, nastavićemo to da činimo jer nam je važno da stvorimo uslove da svi žive bolje i kvalitetnije. Zato pozivam ljude u Šapcu da 21. juna, kada budu odlučivali ko će da vodi njihov grad, razmišljaju o svojoj budućnosti - rekla je Mihajlović.

Ističe da je nedopustivo da sadašnji gradonačelnik Šapca Zelenović deli Šapčane na građane prvog i drugog reda, kažnjavajući ih na taj način zbog partije za koju glasaju.

- S jedne strane imate odgovornu državu koja je okrenuta ka građanima, ali kada dođemo ovde onda čujemo priče da grad neće da im asfaltira put jer ne glasaju za Zelenovića. To nije u redu. Odgovornost mora da bude na prvom mestu. I vi vidite da kada se država postavi odgovorno i iskreno, kada je sve pregledno i svaka informacija dostupna, onda joj građani veruju - 

RepublikaFoto: youtube.com/jpputevisrbije/printscreen
Foto: Ilustracija

Takođe, Mihajlović dodaje da je u Šapcu potpuno drugačije.

- Gradonačelnik govori jednu stvar, a onda Državna revizorska institucija kaže da on novac ne troši transparentno. To mora da se menja. Ljudi imaju sva prava i ne smeju nikada da budu podeljeni - rekla je ona.

Mihajlović je dodala i da takozvana opozicija nema nikakav plan i program da ponudi građanima, već samo argumente protiv svega što su rad i bolji uslovi za život.

- Svedoci smo nasilja koje je nedopustivo i koje svi moramo da osudimo. Bilo da govorimo o upadu na televiziju sa motornim testerama, pozivanju na linč ili prebijanju narodnog poslanika. Opozicija se nije pokazala korektnom ni u vreme krize izazvane korona virusom, kada bi svi trebalo da budemo složni - 

Navodi da građani to vide i osećaju i da je sigurna će na izborima 21. juna znati kome da daju glas - odgovornoj politici koja se pokazala uspešnom i kada je teško, a ne ljudima koji pozivaju na nasilje i nemaju šta da ponude, navedeno je u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading